Kosten
De tarieven van de verrichtingen op de huisartsen-spoedpost worden jaarlijks vastgesteld door de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa). Er zijn verschillende tarieven (zie tabel). Per 1 september 2024 zijn de tarieven veranderd, zie hieronder.
Deze kosten gaan niet van uw eigen risico af. Bijkomende kosten, bijvoorbeeld als u medicijnen krijgt voorgeschreven, gaan wél af van uw eigen risico.
Als uw verzekeringsgegevens correct en bekend zijn, wordt de rekening rechtstreeks van de huisartsen-spoedpost naar uw zorgverzekeraar opgestuurd. Daarom is het belangrijk dat u uw zorgpas én legitimatiebewijs bij u heeft als u een consultafspraak hebt op de huisartsen-spoedpost.
Bij onvolledige gegevens moet u ter plaatse (contant geld, pinpas of creditcard) afrekenen op de huisartsenpost. U ontvangt hiervoor een nota aan de balie, die u vervolgens kunt indienen bij de zorgverzekeraar.
Kosten voor medicijnen
Als de huisarts u ’s avonds, ‘s nachts of in het weekend medicijnen voorschrijft die u bij de dienstapotheek moet ophalen, dan brengt dat kosten met zich mee.
Kosten als we u doorverwijzen
Huisartsenzorg, ook de spoedzorg op onze huisartsen-spoedpost, wordt vergoed. Deze zorgkosten gaan ook níet van uw eigen risico af. Maar soms moeten we u vanuit de huisartsen-spoedpost doorverwijzen naar een andere afdeling van het ziekenhuis. Bijvoorbeeld naar de spoedeisende hulp of een andere afdeling. Dan kan dit wél kosten met zich meebrengen.
Het is belangrijk dat u weet wat uw zorgverzekeraar wel en niet vergoedt. Onze huisartsen weten niet hoe u verzekerd bent.
Telefoonkosten
Sinds 1 januari 2023 is dit ons telefoonnummer: 024 352 35 79. Vanaf dat moment is 10 cent/minuut niet meer van toepassing.
U kunt ons (ook) nog bereiken op het oude 0900-nummer. Let op: dan gelden de volgende kosten: € 0,10 per minuut + een starttarief van € 0,0454 (4,54 eurocent). Deze kosten komen bovenop de belkosten die uw eigen provider in rekening brengt per gesprek.